Германският канцлер Ангела Меркел изрази недоволство, че в страната има проблем с

...
Германският канцлер Ангела Меркел изрази недоволство, че в страната има проблем с
Коментари Харесай

Меркел заяви, че в Германия има доста антисемитизъм

Германският канцлер Ангела Меркел изрази неодобрение, че в страната има проблем с антисемитизма, съобщи ДПА.
 

" За страдание, в Германия има много антисемитизъм ", сподели Меркел в своето седмично видеообръщение към нацията. Тя означи, че " нито една еврейска институция не може да съществува (в Германия), без да бъде охранявана, и имаме многообразни форми на антисемитизъм, с които се борим еднообразно ", написа novini.bg.

Като образец за напъните на държавното управление по въпроса канцлерът посочи, че основаването на нов пост тази година - този на комисаря за антисемитизма - е подобрило живота на евреите в Германия.
" Като завещание от историята си, от скъсването с цивилизацията, което съставлява Шоа, ние като германци имаме особена отговорност към връзките с Израел ", сподели Меркел.
Германският канцлер употребява думата на иврит за Холокоста, отбелязва ДПА. В сряда Меркел отива в Израел с няколко министри.

Според формалните данни броят на антисемитските закононарушения в Германия е повишен с над 10 % през първата половина на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната, отбелязва. Огромната част от тези закононарушения се приписват на десни екстремисти, отбелязва ДПА.

В седмичното си видеообръщение Меркел повтори поддръжката на Германия за решение на израелско-палестинския спор на основата на взаимното битие на две страни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР